Aleks' Bookshelf: Ние лъжците - Е. Логхарт

    Здравейте!
    Дойде време за още едно ревю на книга. Тази е изключително лека, бърза и приятна за четене, но също толкова завладяваща като предната. Ако не сте прочели поста ми за "Алекс" можете да го направите ТУК.
    Книгата, която ще ви представя днес е от графа "младежка литература", и й бях хвърлила око поне от половин година, преди най-накрая да се появи и на българския пазар. Става дима за Ние Лъжците на Е. Логхарт.


Заглавие: Ние, лъжците ( We were liars)
Автор: Е. Логхарт (E. Lockhart)
Жанр: мистерии, младежка литература, фикшън
Снимката е от Instagram @aleks_stancheva
Година: 2015 ( за България)
Страници: 240
Описание:Прекрасно, известно семейство. 
Частен остров. 
Интелигентно, наранено момиче; 
страстно момче със собствено мнение. 
Група от четирима приятели - Лъжците, чието приятелство предизвиква разрушения. 
Революция. Инцидент. Тайна. 
Лъжи след лъжи. 
Истинска любов. 
Истина.
Книга, която си заслужава да прочетете. И ако някой ви попита как свършва - ИЗЛЪЖЕТЕ.
Тук можете да я поръчате + Откъс - Ние лъжците
За повече информация: Ние лъжците - Goodreads


Нямах търпение да хвана книгата в ръце и когато това се случи за изчетох за 2 дни. Толкова е поглъщаща и приятна за четене, че не ти позволява да я оставиш.

Моето мнение: Ние лъжците е невероятно, сърцераздирателно четиво, което си играе с ума на читателя до самият край. Стилът, който знам, че не би бил по вкуса на всеки, много ми допадна; толкова различен и поетичен изпълнен с внимателно "изработени" образи.
    За самият сюжет е трудно да се говори, или пише, тъй като е обвързан със спойлъри. Малки подсказки за развитието на историята могат да се намерят навсякъде - от самото начало на книгата, също като скрити парченца на пъзел, който чака да бъде нареден.
    Моят съвет: не търсете ревюта на тази книга и не се опитвайте да разберете за какво става дума предварително. Ако сте решили да си я купите просто си я поръчайте или отидете до книжарницата, за да я купите - просто така без очаквания и информация. Така книгата може да ви се стори също толкова пленителна, колкото на мен.
   Но като малка подсказка: историята се върти около богатството, алчността, материалните придобивки, семейни кавги и дразги - всичко това разтърсващо една модерна заможна фамилия и всички, имали досег с нея.

    Препоръчвам книгата най-вече на младите хора, които искат да прочетат нещо наистина приятно, но и мрачно в същото време. Но също така както с много друго неща не смятам, че има възрастово ограничение за книги - така, че предизвиквам всеки, който е поне малко любопитен за какво става дума в "Ние лъжците" и кой и за какво лъже, да прочете книгата и да сподели мнението си с мен ;) Също така съм отворена към вашите предложения за книги ;)
До скоро :)
                                                                                                                                                                          Алекс =)

Коментари

Популярни публикации