Рецепта: Бонбони с кафе
Здравейте!
Денят на влюбените наближава и реших да споделя с вас една от любимите си рецепти. Както личи от заглавието става дума за кафени зърна в тъмен шоколад. Това не е сътворена от мен рецепта, различни вариации могат да бъдат намерени в Pinterest. Преди време си купих такива бонбони от един щанд в мола и тъкмо, когато се влюбих в тях и те взеха, че ги спряха от производство - по незнайна причина. И така реших да пресъздам тези мои така любими бонбони, а и приятелят ми ги обожава - ще зарадвам и него. Нека да започваме!
Продукти/ пособия:
Както виждате това е много лесна рецепта. "Въргалянето" на зърната е най-пипкавата и отнемаща време стъпка, но ви гарантирам че си заслужава. Лично за мен смесицата на вкусовете и ароматите на кафето и шоколада. Бонбоните са идеален подарък за любителите на кафето и шоколада или пък за самите вас ;).
Вие обичате ли кафе? А шоколад? Кои са любимите ви бонбони? До скоро :)
Алекс =)
Денят на влюбените наближава и реших да споделя с вас една от любимите си рецепти. Както личи от заглавието става дума за кафени зърна в тъмен шоколад. Това не е сътворена от мен рецепта, различни вариации могат да бъдат намерени в Pinterest. Преди време си купих такива бонбони от един щанд в мола и тъкмо, когато се влюбих в тях и те взеха, че ги спряха от производство - по незнайна причина. И така реших да пресъздам тези мои така любими бонбони, а и приятелят ми ги обожава - ще зарадвам и него. Нека да започваме!
Продукти/ пособия:
- 1 черен шоколад
- кафе на зърна
- съдове в който да разтопите шоколада
- хартия за печене
Първо начупвате парченцата шоколад и ги разтопявате на водна баня докато всичкия шоколад се втечни. Препоръчвам да не вадите съда от водната баня, докато правите бонбоните, за да може шоколада да остане течен възможно най-дълго - тези бонбони отнемат време.
След това просто пускате кафени зрънца 1 по 1 в шоколада и с помощта на вилица ги овалвате в сместа и след това, отново с вилицата, ги вадите и ги слагате на лист хартия за печене. И така докато ви свърши шоколада, или кафето :D
Когато сте готови сложете бонбоните в хладилника да стегнат. Не им е нужно много време. Не стават особено красиви или идеални кръгли, но пък са вкусни - а това е най-важното! Сложете готовите бонбони в съд по ваш избор. Добре е да не се оставят на топло, защото шоколада ще се разтопи, но и не трябва да се държат в хладилник постоянно.
Както виждате това е много лесна рецепта. "Въргалянето" на зърната е най-пипкавата и отнемаща време стъпка, но ви гарантирам че си заслужава. Лично за мен смесицата на вкусовете и ароматите на кафето и шоколада. Бонбоните са идеален подарък за любителите на кафето и шоколада или пък за самите вас ;).
Вие обичате ли кафе? А шоколад? Кои са любимите ви бонбони? До скоро :)
Алекс =)
Коментари
Публикуване на коментар