Revlon Colorstay - мнение

    Здравейте!
    Днес съм изключително щастлива, защото най накрая ще ви споделя за последната си козметична придобивка. Както се разбира от заглавието този пост е за фон дьо тена Revlon Colorstay. От изключително много време си търся фон дьо тен, който едновременно да е за моя тип кожа и да е моят цвят - такова чудо до сега не бях намирала (най-вече второто). Именно затова в колекцията си имам 2 фон дьо тена и 1 ВВ крем и 1 СС и нито един продукт не ми пасва точно по цвят. Но за мое огромно щастие с последната си покупка ударих точно в целта - затова и пиша този пост.

    Цена: около 20 лева, зависи от магазина и дали има промоции. Моят си го купих на промоция от Ivis.bg за 16лв.

    Опаковка: стъклено шишенце без помпичка.

    Покритие: средно

   Завършек: матов при нанасянето до естествен/не лъщящ

    Описание: Специално разработен за комбинирана или мазна кожа, формулата  му без мазнини помага за премахването на неприятния блясък през целия ден и ви дава безупречен вид на кожата. 
Грима изглежда свежа и кожата се чувства чудесно  до 16 часа, благодарение на лекотата на фон дьо тена и неговата SoftFlex ColorStay формула TM. Средно до пълно покритие, със защита SPF 15. 

    Лично мнение: За начало продукта се нанася лесно, аз използвам The expert face brush na RealTechniques, но първият път когато го изпробвах използвах пръстите си и също се нанесе добре. Първоначално стои като пудра и не изглежда никак естествено - всяко мъхче и косъмче по лицето бухва и се вижда, но след около 30 минути когато кожата пусне маслата си и продукта се смеси с тях картинката е съвсем различна - лицето вече изглежда естествено. 
    Запазва цвета си през деня и не потъмнява. Като се гримирам сутрин за лекции към 8 и чак към 12 евентуално попивам лицето си с матиращи листчета, но спокойно може да издържи още 2 часа, ако не се потя.
    Странно ми се видя но моят свят, който ми пасва идеално, е най-светлият 150 Buff, но пък има още 6 нюанса, което според мен е много добре. За разлика от повечето продукти в тази ценова категория, които предлагат по 3-4 различни нюанса ( без Maybelline Fit Me - там са много.)

  
      Какво харесвам:
  • подходящ е за смесена кожа - не стои зле на сухите места по лицето ми и матира мазните части.
  • средно покривен и лек е, удобен за всеки ден.
  • няма никаква миризма.
  • икономичен е - с малко количество може да се покрия цялото лице, особено ако ползвате пръсти за нанасянето му.
  • не оксидира и не променя цвета си през деня.
  • има голямо разнообразие от цветове.
  • предлага се и във вариант за суха/нормална кожа
  • остава матов на лицето ми доста дълго време
  • не подчертава порите или фините линии
  • може да се наслоява
    Какво не харесвам:
  • опаковката - отлагах да си купя този продукт само заради непрактичната опаковка. Щеше да е много по добре ако имаше помпичка.
  • понеже не е силно покривен, често имам нужда от коректор за пъпки или по-точно остатъци от такива.
  • отнема известно време за да изсъхне напълно
    За сравнение, на снимката са всички продукти за лице, които имам. 1. Revlon Colostary 150 Buff; 2. MaxFactor Facefinity 60 Sand; 3. Bourjois 123 Rerfect 52 Vanilla; 4. Garnier BB cream Light; 5. Bioten CC cream Light.
    Втората снимка е със светкавица. Както виждате дори най-светлите продукти на марките са доста по-тъмни от Revlon Colostay. Единствено фдт на MaxFactor не е най-светлият от линията.

    Като цяло както се вижда нещата който харесвам в този фон дьо тен са много повече от тези, които не харесва. Бих го препоръчала на хора със смесена към мазна кожа. Може да се наслоява, за да стане по-покривен, но иначе е подходящ за ежедневието, защото е лек и не се усеща на лицето. 
    Ако имате някакви въпроси относно този продукт или друг - споделете ги отдолу в коментарите. Кой е любимият ми фон дьо тен? Това е всичко за днес.
                                                                                                                                                                      Алекс =)

Коментари

  1. http://beautybox.pinks.bg/2014/08/%D0%B2%D1%8A%D0%BB%D1%88%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D1%83%D1%81-%D0%B8-%D1%85%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%BD-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-m-asam/ - Фон дьо тен мусът Magic Finish на M. Asam. Този фон дьо тен беше уникален, но беше само тестер. Иначе и аз ползвам BB cream на Garnier Anti-Imperfections, който не е лош, но имам и оригиналния bb крем на Гарниера, който лично на мен не ми харесва, защото е твърде мазен. Интересно ми е от Bioten BB крема доволна ли си?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В началото на идната седмица ще кача пост BB crem Bioten vs Garnier ;)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации